Get Adobe Flash player
Címlap Professzionális márkák Kozmetikai márkák Miért inkább kozmetikusnál kapható kozmetikumot vásároljunk?

Miért inkább kozmetikusnál kapható kozmetikumot vásároljunk?

Mennyire hatékonyak mindazok a termékek, amelyeket drogériák, vagy kiskereskedelmi üzletláncok értékesítenek? Mitől jobbak a kozmetikusnál kapható (azaz professzionális) kozmetikumok?

 

 


A brit Fogyasztási Magazin "which.co.uk." a közelmúltban közzétett egy jelentést, mely szerint nincs különbség azok között a drága és olcsó krémek között, amelyeket  a kiskereskedelmi áruházláncok értékesítenek - mindegyiknek nagyon korlátozott a hatékonysága a szem körüli  ráncokat csökkentésére .

A kutatást a brit Fogyasztás Magazin kezdeményezte: 12 kiskereskedelemben kapható szemránckrém hatékonyságát vizsgálták, hogy  mennyire csökkentik a ráncokat (jól ismert márkák voltak). A résztvevők 35-65 év közötti nők voltak, akik 6 hétig használták a termékeket.

A kísérlet előtt és a végén öt szakértőből álló csapat elemezte nagy felbontású képeken a szem körüli bőr állapotát. A próbaidőszak célja, hogy megvizsgálják történt-e látható javulás a ráncok mélységében vagy hosszában. Arra a következtetésre jutottak, hogy a vizsgált termékek közül egyik sem szüntette meg, vagy csökkentette a ráncok megjelenését. Nem ez az első kutatás, amely megállapította, hogy korlátozott hatékonyságúak a boltban kapható bőrápoló termékek.

Egy korábbi kutatásra 2006-ban került sor, amikor többszáz 30-70 év közötti nő próbált ki drogériák és áruházak által forgalmazott kozmetikai termékeket. A kutatás megállapította, hogy a termékek hatékonysága viszonylag csekély. A legkitűnőbb krémek közül is mindössze 10%-a csökkentette  a ráncokat.

Nem véletlen, hogy a kutatások, és a heves tévés viták résztvevői Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is ugyanazokra a következtetésekre jutottak: A legtöbb áruházban értékesített kozmetikai termék nem tartalmaz nagy koncentrációban hatóanyagot. Tehát természetüknél fogva ezek a termékek nem hoznak jelentős változást  a bőr állapotában. De ez csak az egyik különbség a bolti kozmetikai termékek és a kozmetikusok által értékesített professzionális termékek között.

Íme a néhány legfontosabb ok, amiért érdemes inkább a kozmetikustól professzionális kozmetikai termékeket vásárolni: 

Magas koncentráció
- a professzionális termékek magasabb koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat az adott probléma megoldására. Így lesznek hatékonyabb eredmények rövidebb idő alatt.

(Jó példa erre a sikeres C szérum a Holyl Land Cosmeticstől. A szérum, amely legmagasabb koncentrációban tartalmazza a C-vitamint. (több mint 17% tiszta C-vitamin) Mint kiemelte az amerikai NBC televíziós hálózat, valamint a nemzetközi magazinok Vogue és az Elle is, ahol ezt ajánlották az egyik leghatékonyabb bőrápolási terméknek.)


Eredmény-orientáltság - a professzionális kozmetikumok egy speciális csoportja nemcsak a bőr általános szépítésére, hanem a különböző bőrproblémák kezelésére is használható (természetesen gyógyszerek nélkül).

Több cég is kifejlesztett számos olyan professzionális terméket, amelynek célja az olyan különböző bőrelváltozások kezelése mint például: seborrhea, couperose, rosacea, test akne, akne utáni, hegek és így tovább...

Ellentétben a drogériák polcain található krémdömpinggel, a professzionális termékeket jól felkészült szakemberek, személyre szabott bőrápolási-, és a  kezelési terv alapján ajánlják, figyelembe véve az ügyfél  korát,  a bőr állapotát, az éghajlati tényezőket, a bőr érzékenységét, pigmentációját stb." Nem árt tudni azt sem, hogy a gyógyszertárban dolgozók jól értenek ugyan a gyógyszerekhez, viszont nem kozmetikus szakeberek.

Szinergizmus - a szalonban használt és az otthoni termékek felerősítik egymás hatását, ezáltal lehetővé teszik, hogy a szakemberek  hatékony és eredményorientált kezeléseket végezzenek a különböző bőrproblémák megszüntetéséért.

Annak érdekében, hogy tartós megoldást nyújtsanak a különböző bőrproblémákra, a professzionális kozmetikai cégek olyan átfogó és teljes termékskálát fejlesztettek ki, amelyek kombinálhatók egymás között annak érdekében, hogy nagyobb legyen a hatékonyságuk.

Ugyanakkor a marketing és a reklámok hatására, nem megfelelően, véletlenszerűen kiválasztott termékek bőrproblémákat okozhatnak, mint például:  pattanások, bőrfertőzések, duzzanatok, de  fel is gyorsíthatják a bőr öregedését!

Biztonság - másrészt a professzionális kozmetikai termékeket értékesítő képesített kozmetikusok a legoptimálisabb erdmény elérése érdekében alaposan megvizsgálják vendégeik arcszínét, bőrét, bőrtípusát és csak ezt követően adnak megfelelő iránymutatás a bőr otthoni kezelésére.

Csak a képzett szakembernek van elég ismerete ahhoz, hogy megértse milyen aktív összetevők találhatók az egyes termékekben, és ezek hogyan kombinálhatók a legjobb eredmény elérése érdekében.

Megfelelő képzettség - azért is különösen hatékonyak a kozmetikusok készítményei, mert a professzionális kozmetikumokat kizárólag képzett az arra kiképzett szakemberek alkalmazhatják, és a megszerzett tudást felhasználják, betartják az utasításokat, a technikai előírásokat, hogy a készítmények a leghatékonyabbak legyenek.

A kozmetikusokat különböző szakmai tanfolyamokon képzik tovább, hogy az egyes termékek hogyan kombinálhatók, és miként alkalmasak arra, hogy a vendég igényeit kielégítse, mind a szalon kezelést és az otthoni kezelést is a  bőr állapota szerint a bőr típusától függően kezelnek.

 

Forrás...

 

Kerti Erika mesterkozmetikus, anti-aging szakértő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Professzionális krémek, kozmetikumok, kozmetikus által forgalmazott márkák. Weboldal a kozmetikai kezelésekről, kozmetikusok, mikrodermabrázió, mezoteterápia, 3 d szempilla, radiofrekvencia, IPL, villanófény. Minden egy helyen.

Kozmetikus,  szolárium, sminkes, gyártó, forgalmazó, krém,  Webáruház, internetes rendelés, Szalon  szolárium, bőrcsiszolás, mikrodermabrázió, Kozmetikus alapanyag, kozmetikus  kozmetikus  Kozmetikus masszőr munkaruha, sminkes pigmentfolt, akne, hegek, ránc, . Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás, lézer, ipl, villanófény, sminktetoválás, hydroabrázió, kozmetikus hámlasztás, mezoterápia, gyanta, gyantapapír, gyantázógép, professzionális kozmetikum, gyémántfejes mikrodermabrázió, selyem krém, arany kezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, derma-roller, pigmentfoltok, akne helyek, enyhe ráncok, hegek, sebhelyek, stria halványítás, tűs henger, kollagén indukciós terápia, miikrodermabrázió, hydroabrázió, bőrcsiszolás, akne, pigmentfolt. radiofrekvencia, regen tripolar,