Get Adobe Flash player
Címlap Gépi kezelések Kozmetikai arckezelések gépekkel A MEZOTERÁPIA tűvel és tű nélkül

A MEZOTERÁPIA tűvel és tű nélkül

Napjainkban nagy népszerűségnek örvedenek ezek a hatékony és látványos kezelések. Vajon miért?

A mezoterápia nagyjából fél évszázados múltra tekint vissza, először a  gyógyászatban használták - migrén, sportsérülések, és különböző rheumatikus problémák kezelésére.

 

 

Lényege, hogy egy nagyon vékony steril tű segítségével hatóanyagot juttatunk a bőr egy meghatározott rétegébe.

 

Később szépészeti kezelésekre is alkalmazták, hiszen a kozmetika hatóanyagai is akkor fejtik ki hatásukat a legerőteljesebben, ha magas koncentrációban kerülnek pontosan oda, ahol be szeretnénk avatkozni a bőr működésében.

A tűs mezoterápiás kezeléseket mára már gépesítették, az automata adagolópisztolyba, injekciós fecskendőbe kell a "hatóanyag-koktélt" behelyezni, amely egyénenként és problémánként változik. A kezelést végző személy a beszúrás mélységét és gyakoriságát is be tudja állítani, így a beadott mennyiséget is szabályozza a berendezés. A terápia gyors, elérzéstelenítve (viszonylag) fájdalmatlan, bár van aki nehezen viseli.

A mezoterápia hatásmechanizmusa:
1. A bejuttatott anyag orvosi tisztaságú koncentrátum, mindenféle tartósítószer-, illatanyag,-  és színezéktől mentes, ami nagyon hatékonyan épül be a bőr rétegeibe, ahol látványossá tudja tenni a kezelést. A mezoterápiát a legkülönbözőbb esztétikai problémákra alkalmazzák:

főként anti-ageing kezelésekre,

de hajhullás elleni-,

pigmentfolt halványítás,

cellulit-, stria elleni kezelésekre is.

Az alkalmazott hatóanyagok pl. hyaluronsav, DNS, organikus szilicium, c-vitamin, L-carnitin, koenzimek (coenzyme A, cocarboxylase, NAD, FAD), gluthatione, koffein, foszfatidilcolin, (szójalecitin kivonata), stb.

A legkorszerűbb  mezoterápiás szérumok már tartalmaznak  rézpeptidet,  növekedési  faktorokat is. Újdonságnak számít a  nanoszómás molekulaszerkezetű gélek alkalmazása, amelyek sokkal könnyebben szívódnak a bőrbe.  A  fenti anyagok zsírbontásra, ráncfeltöltésre, feszesítésre, a kollagén termelésének fokozására szabadgyök megkötésére, pigmentfolt halványításra, a hajhagymák erősítésére használhatók.

A másik hatásmechanizmust a tűszúrás generálja.
A kezelésnél minden tűszúrás egy kis mikrosérülést okoz, amire a szervezet reagálni fog, elindít a szervezetben egy immunfolyamatot, mely következtében meggyógyítja a sérülést és "mellékhatásaként" a bőrt, mélyebb rétegektől kiindulva regenerálni is fogja. Beindulnak a fibroblast sejtekben a kollagén termelési folyamatok, és így a saját kollagénünk és a bejuttatott hyaluronsav szépen feltöltik a ráncokat.

Testkezelésnél, pl. stria esetében magát a nyúlási csíkot tudjuk így halványítani, a hegeknél is ugyanez a helyzet. A zsírbontó és cellulit kezeléseknél pedig a hatóanyag az, ami közrejátszik a folyamatban, (pl. zsírsejteket szétolvasztja stb.)

HOGYAN VÉGEZZÜK A KEZELÉST?

Arckezelés: A kezelést egy mezoterápiás pisztoly segítségével végezzük. A készülék automatikusan adagolja a hatóanyagot, és automatikus beállítás van arra is, hogy milyen mélyre juttassa be a bőrbe vagy zsírszövetbe. Az eredmény néhány kezelés után, minden más kezelésnél látványosabb, mivel gyakorlatilag a felhasznált hatóanyagok 100%-a célba ér.

A mezoterápiás testkezelések:

Speciális kozmetikai, esztétikai kezelések, melyek a hatóanyag koncentrátumok 100%-osan precíz kötőszövetbe juttatása következtében, képesek a zsírbontásra, cellulit kezelésre, feszesítésre. Két hetente, egy kezelést végzünk, és általában 4-6 kezelés körül kell egy-egy zsírdepó eltüntetéséhez.


A MEZOTERÁPIA eredményessége magáért beszél, elégedettek a látványosságával, és tartósságával. Ezt bizonyítja az is, hogy  sok a visszajáró vendég. A kezeléseket intenzív kúraszerűen alkalmazzák, ha fenntartó kezelésre van szükség az általában 3-4 havonta egy kezelést jelent.

A mezoterápia jelenleg a leghatékonyabb a hatóanyagok bejuttatására, mert egyedül ez a módszer képes tökéletesen áttörni a bőr védő, ún. barrier rétegét, (tű nélküli mezoterápia is) lehetővé téve a hatóanyagok megfelelő mélységbe jutását, ahol rendkívül gyorsan és látványosan tudják kifejteni hatásukat. A kezelések során felhasznált anyagok orvosi tisztaságúak, koncentrációjuk általában 100%. Más módszerekkel, pl. krémekkel, ill. egyéb elekrokozmetikai kezelésekkel (bőrvasalás, ultrahang, stb.) nem vagyunk képesek ilyen mélységbe bejuttatni a hatóanyagokat, csak a felszíni rétegekbe. Nincs hatóanyag veszteség, a megválasztott hatóanyagok a legideálisabb helyre, a szövetekbe, ill. a sejtekbe jutnak.


Módszerek
Tűs mezoterápia:
Több, mint 50 éve használt és tökéletesített technológia. A kezelés során az analitikai tisztaságú hatóanyagokat egy digitális mikroinjekciós készülékkel (pisztollyal) juttatjuk be arc és fejbőr esetén a bőr felső, testkezelések esetén a bőr mélyebb rétegeibe. A tűs mezoterápiánál ne hagyományos injekcióstűre gondoljunk, hanem egy nagyon vékony mikro-tűre. A kezelést speciális felületi érzéstelenítő eljárással fájdalommentessé vagy - nagyon érzékenyek esetén - elviselhetővé tesszük.

Tű nélküli mezoterápia, vagy elektroporáció: Újdonságnak számító orvos-kozmetikai kezelési technológia, amely eljárás felfedezését 2003-ban Nobel -díjjal tüntették ki. Az analitikai tisztaságú anyagokat elektroporációs készülék segítségével juttatjuk be a bőrbe. E készülék speciális rádiófrekvenciás hullámok segítségével úgynevezett virtuális csatornákat nyit meg a bőrőn, lehetővé téve a hatóanyagok áramlását a bőr mélyebb rétegeibe. Ezért is nevezik virtuális mezoterápiának. A kezelés kellemes, nyugtató, érzetre olyan mint egy masszázs.


A szakma és a személyes tapasztalatok azt igazolják, hogy mindkét eljárás ugyanolyan látványos és eredményes, amennyiben csúcskategóriás készülékekkel és tömény, steril hatóanyagokkal végzik a kezelést.

Különbségek:

Tű nélküli mezoterápiánál a hatóanyagok a virtuális csatornákon keresztül, közvetlenül a sejtekbe jutnak, így a legeredményesebben tudják hatásukat kifejteni. Viszont elmarad a tűs mezoterápiánál a bőrt ért mikro-szúrásokból adódó, saját bőr regeneráció és fokozott kollagéntermelés. Tű nélküli mezoterápiánál nincs fájdalomérzet, sőt a kezelés alatt kellemes masszázs érzete tapasztalható és biztosan nem keletkeznek bevérzések.

A legeredményesebb kezelést tűs hengerrel (dermaroller) és tű nélküli mezoterápiával végezzük. Ekkor érvényesül leginkább a tűszúrások által generált regenerációs hatás és a hatóanyagok is tökéletesen  célbajutnak.

 

Mire vigyázzunk? A mezoterápia sikere a bevitt anyagok minőségétől függ leginkább. Itt ritkán érvényesül az "olcsó is lehet jó" elve, ezért ajánlott olyan szakembert keresni, akinek a szaktudásában megbízhatunk.

Jó tudni, hogy nem minden tű nélküli mezoterápia valóban az! A hazai készülékek között van amelyik szinte az iontoforézissel azonos elven működik. Dr. Kalmár Miklós (a hazai mezoterápia egyik atyja) szerint egyszerűen leellenőrizhető, melyik a valóban elektroporációval működő készülék: ha a kezelőfejhez érintünk egy energiatakarékos izzót, abban fény keletkezik.

Végül felívnám a figyelmet a higiéniára! Nagyon fontos a steril, egyszerhasználatos eszközök alkalmazása (főként tűs mezoterápiás és derma-rolleres kezeléseknél). A hatóanyagok nagy része hűtőben tárolandó, légmentesen lezárva, felcímkézve.

A nem megfelelően végzett kezelésekkel akár lassan gyógyuló, fertőzött sebek is okozhatók. Nem árt hát az óvatosság.

 

Kerti Erika mesterkozmetikus, anti-aging szakértő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weboldal a kozmetikai kezelésekről, kozmetikusok, mikrodermabrázió, mezoteterápia, 3 d szempilla, radiofrekvencia, IPL, villanófény. Minden egy helyen.

Kozmetikus,  szolárium, sminkes, gyártó, forgalmazó, krém,  Webáruház, internetes rendelés, Szalon  szolárium, bőrcsiszolás, mikrodermabrázió, Kozmetikus alapanyag, kozmetikus  kozmetikus  Kozmetikus masszőr munkaruha, sminkes pigmentfolt, akne, hegek, ránc, . Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás, lézer, ipl, villanófény, sminktetoválás, hydroabrázió, kozmetikus hámlasztás, mezoterápia, gyanta, gyantapapír, gyantázógép, professzionális kozmetikum, gyémántfejes mikrodermabrázió, selyem krém, arany kezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, derma-roller, pigmentfoltok, akne helyek, enyhe ráncok, hegek, sebhelyek, stria halványítás, tűs henger, kollagén indukciós terápia, miikrodermabrázió, hydroabrázió, bőrcsiszolás, akne, pigmentfolt. radiofrekvencia, regen tripolar,